חווה אקולוגית

תזונה מומלצת לחולי סרטן

ההמלצות התזונתיות לחולי סרטן על פי פרופ' קולין קמפבל בספרו מחקר סין הן פשוטות וברורות והן כוללות להמנע מצריכת מזונות שהוכחו מחקרית כמסרטנים וכמעודדים את התפשטות הסרטן, ולהרבות במזונות שהתגלו כמעכבי סרטן.

"העיקר הבריאות", זוהי אמירה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים. למה? כי נועדנו להיות בריאים ולתפקד באופן מלא, אבל, התחושה האינטואיטיבית והראשונית שלנו – שמצבנו הבריאותי אינו נתון בידינו, אלא הוא גזירת גורל שאין לנו שליטה בו. במיוחד כשמדובר בסרטן. וזה לא נכון. ממש לא נכון. אפשר לתמוך ולשפר את הבריאות שלנו ואת ההתמודדות עם סרטן באמצעות תזונה טבעית. בלי קשר לגנים והיסטוריה משפחתית. אלה הם רק בחזקת "המלצה" אבל אינם מחוייבי המציאות. מזון צמחי מלא הוכח מחקרית כמזון היכול למנוע מתהליכים סרטניים להתפתח, וכן כמזון שביכולתו להאט ואף לעצור התפשטות גידולים סרטניים. כמו כן, מזון זה מקנה לגוף את כל הכלים להתחזק ולתפקד ברמה הטובה ביותר האפשרית בשלבים של טיפולים כימותרפיים או הקרנות.

 

תזונה צמחית מלאה לבריאות מיטבית

פרופ' קמפבל כותב בספרו מחקר סין בעמ' 212-213, מהי התזונה שהוכחה מדעית כמובילה לבריאות מיטבית ולשכיחות הנמוכה ביותר של מחלות לב, סרטן, השמנת יתר ומחלות מערביות רבות אחרות. מדובר בתזונה צמחית מלאה.

 

מה ממליץ פרופ' קמפבל לחולי סרטן לאכול? 

הנכם יכולים לאכול כאוות נפשכם את רשימת המזונות הבאים,  וחשוב שתקפידו על מגוון מזונות מן הצומח, מלאים ובלתי מעובדים:

  • פירות
  • פרחים (ברוקולי, כרובית וכו)
  • גבעולים ועלים (תרד, , חסה, מנגולד וכו)
  • שורשים (תפוח אדמה, סלק, גזר וכו)
  • קטניות (שעועית ירוקה, פולי סויה, אפונה, בוטנים וכו)
  • פטריות
  • אגוזים
  • דגנים מלאים

 

המלצתו להפחית ככל האפשר מהתזונה היומיומית:

  • פחמימות מזוקקות
  • תוספת שמנים מלאכותיים
  • דגים (עדיף שלא)

 

ממה צריך להימנע לחלוטין בתזונה אצל חולי סרטן?

בספרו מחקר סין, מציג פרופ' קמפבל את מסקנותיו התזונתיות המפורשות והחד משמעיות, ואלו הן – הימנעו לחלוטין מרשימת המזונות הבאים בהיותם אחראים על רוב המחלות הכרוניות שבדורנו, בדגש על סרטן:

  • בשר
  • עוף
  • מוצרי חלב
  • ביצים

 

מהו יחסו של פרופ' קמפבל לצריכת תוספי מזון? 

תוספי מזון לעולם א יוכלו להשיג את השפע התזונתי והבריאותי המצוי במזון צמחי מלא, ובמיוחד בפירות ובירקות. אלה מאפשרים לנו את הבריאות או ההחלמה ממצבי תחלואה שונים. פרופ' קמפבל אינו מאמין בצריכת תוספי מזון מאחר שאכילת מזון צמחי מלא מספקת אלפי חומרי הזנה, חלקם מוכרים וחלקם הגדול לא נחקר מספיק, הפועלים זה לצד זה בסינרגיה מלאה. בתזונה הכלל כי "השלם גדול מסך חלקיו" הוא נכון ורלוונטי מאין כמוהו. תוסף כזה או אחר לא יוכל להגיע לעולם ל"ביצועיו" של המזון המלא על כל מרכיביו. התוספים היחידים המומלצים על ידיו הם ויטמין D ויטמין B12 , וזה רק במידת הצורך.

 

לסיכום – האם להפחית או להימנע ממזון מן החי?

הממצאים שעלו ממחקר סין מצביעים על כך שככל שאחוז המזונות מן החי בתפריט קטן, הבריאות הולכת ומשתפרת. הנתונים היו עקביים, גם כאשר אחוז צריכת המזונות מן החי ירד מ 10 ל 0 [אפס] מהקלוריות חל שיפור עצום בכל המדדים. לכן התשובה היא שהאחוז המיטבי של מזונות מן החי בתזונה הוא 0 [אפס].